Потребител Парола | Регистрация | Забравена парола
Меню
· Начало
· Файлове
· Форум
· Връзки
· Категории на уроците
· За контакти
· Фото галерия
· Търсене
Кажи на приятел

Вашия email:
email на приятел:
Копие за вас?
Реклама

Съкращаване или избягване периода на Sandbox.

SEOКакво е Sandbox?

За тази статия ефекта “Google SandBox ” (сандъкът с пясък на Гугъл) е дефиниран като ситуацията, в която резултатите от главните алгоритми на Google (PageRank, TrustRank, HillTop ) са първоначално забранени, когато се прилага ново свойство, дължащо се на един или повече осъществяващи се временно алгоритмични процедури. По просто, както е очевидно вашият наскоро стартиран сайт заслужава приличен ранк, базиран на типични фактори, но вместо това той никъде не се показва.

Съществува ли наистина “sandbox”-a?

Инженерът от Google Мат Кътс всъщност потвърди, че sandbox съществува и че то е продукт на техният алгоритъм, и един друг анонимен инженер е съобщил, че трябва да има период на изпитание за нови сайтове. Въпреки някои разлики в терминологията, Sandbox несъмнено съществува като специфична част от по- големият алгоритъм на Google .

Кого засяга ефекта Sandbox?

Сайтовете, повечето от които засяга ефекта на Sandbox обикновено гледат да паснат на един или повече от следните ключови критерии:

Ново- установен
Целещи високо конкурентна и / или търговска промишленост
Имащи предприета оптимизация, особено изграждане на линкове

От нашата дефиниция, поне едно число трябва да бъде истина, в противен случай вие можете да отбележете действително какъвто и да е аспект на алгоритъмът на Гугъл, които забавя ranking-a в Sandbox-a и дискусиите щяха да станат твърде общи. Ние не можем да бъдем сигурни, че горните твърдения са актуални пускащи фактори ( т.е. причина а не просто ефект ) ние само знаем, че сайтовете, пасващи на този критерии са в изобилия в ” сандъкът с пясък.” ( Sandbox ).

Колко време сайтовете са задържани в Sandbox-a ?

Ефектът Sandbox е променлив: варира от 3 месеца до неограничен във времето, типичният обхват е от 6 до 12 месеца. Много хора наблюдават, че периодът може да се сравни с промишлената конкурентност / известност, като най популярните и комерсиални промишлености имат най дългият период на изпитание.
10 метода да се съкрати или избегне периода на Sandbox ефекта

Купувайте стари домейни – Дори ако домейна няма много линкове към него, фактора възраст почти сигурно ще бъде достатъчен за да се избегне забавянето от Sandbox ефекта. Една година е типично добра възраст на домейна, за да гарантира че е избегнал забавянето. Ако е възможно уговорете с предишният собственик на домейна да остави WHOIS записите толкова, че да се избегне пускането на нов “sandbox” цикъл.
Купувайте наскоро изтекли домейни – Някаква теория както по горе, но приложена към домейни които скоро са изтекли. Има някакво доказателство за да се предложи, че неотдавна изтекли домейни могат да избегнат нов цикъл на Sandbox. Това е добра мярка домейните да бъдат изтекли, но все още трябда да бъдат индексирани в Google.
Преминете по лесно sandbox-a чрез термините за нисък трафик – Докато сте задържан от ефекта Sandbox, вие няма да бъдете добре класирани за конкурентните термини, но можете да бъдете класирани за термините за нисък трафик. Големите количества от термини за нисък трафик могат да бъдат също толкова награждаващи, и ако уцелите правилният ще подсилите основата на вашият сайт когато повечето от вашите термини са освободени от Sandbox ефекта.
Завлечете вашите конкуренти под нивото ви – Ние действително не препоръчваме това!!! Става въпрос за завършеност и за да ви стане ясно че тактиката може да бъде използвана срещу вас. Ако не можете да се издигнете нагоре в Google, втората възможност е да завлачите вашите конкуренти надолу във и под нивото на Sandbox . Това са главните Blackhat тактики , които са на разположение на тези, които желаят да преминат линията. Дори ако го препоръчвахме, това не е възможност логично, след това да нямате съмнения че имате стотици хиляди конкуренти, да не споменаваме че могат да използват същата тактика върху вас
Купете вашият път навътре в Google – Независимо от статуса ви в Sandbox-a вие трябва да винаги да обмисляте поне една PPC (pay per click – плати за клик) кампания за всеки един от целените от вас термини, според реда да оцените възвръщането на инвестицията (ROI – return on investment) преди да похарчите парите си.
Проучете за други източници на трафик – Слагането на сайта ви в Sandbox ясно илюстрира опасността „ да сложите яйцата в една кошница”. Обмислете да използвате времето, за който сайта ви е в Sandbox-a за да проучите и използвате напълно други източници на насочен трафик към вашият сайт учете се да оцелявате без прищявката на Гугъл.
Отвлечете класацията на вашите конкуренти – отново не препоръчваме Blackhat тактики !!! Извършвайки пренасочване 302 (302 redirect) към един от вашите високо класирани конкуренти от домейн без sandbox (за предпочитане да имат по висок PageRank от тяхния) понякога може да открадните успешно техните SERP листинги (search engine results page listings). Така че трафика може да бъде събиран, пренасочването може да бъде покрито заради Google-bot, със обикновенни посетители пренасочвани към вашият сайт задържан в Sandbox
Използвайте субдомейн от развит сайт – според няколко експерта : откакто слагането в Sandbox изглежда се базира на домейни от второ ниво , хостването на вашият сайт на субдомейн на вече установен домейн ще избегне sandbox задържането. Ако пренасочите всички страници към новият домейн след като сайтът изглежда старателно индексиран, трябва сайта да приеме статус „не- sandbox” (да се премахне сайта от sandbox);
Спечелете „доверени” линкове – за да избегнете sandbox ефекта спечелете си достатъчно „доверени” линкове, висококачествени достатъчно авторитетни. Най често използвани източници на линкове за освобождаване от Sandbox ефекта са новинарските сайтове, .gov и .edu сайтове, както и dmoz.org . Дали ще се освободите от sandbox-a е малко спорно, но повечето изглежда се съгласяват че може или а) Да бъде избегнато първоначалното задържане в sandbox-a или б) Да съкрати престоя ви. Поне един инженер в Google потвърждава теорията, че висококачествени backlinks (линкове към вашият сайт) могат да анулират sandbox-a
· ko6rata на January 19 2011 10:28:30 · 0 Коментари · 1811 Прочитания · Отпечатай
Коментари
Няма добавени коментари.
Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.
Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.
Анкета
С каква операционна система работитеТрябва да влезете за да гласувате.
ЧАТ
Трябва да влезате за да пуснете съобщение.

Няма съобщения.
Статистика